Anina kuhinja

Alergija na mačke in pršice

V torek na srečo nisva ostala čez noč v jeseniški bolnišnici. Pravzaprav sva bila kar hitro doma. Po odvzemu krvi za preiskave sva jo popihala. Kožnih testov na žalost nisva mogla speljati, saj sem malemu ponoči dala Fenistil. Zvečer ga po navodilih zdravnice nisem namazala s kremo in mu naredila hrastove kopeli in tako smo imeli noro noč praskanja. V obupu sem mu dala Fenistil, ki pa seveda kot vedno ni nič pomagal. Nisem pa vedela, da otrok pred kožnimi testi vsaj 4 dni prej ne sme jemati nikakršnih takšnih zdravil.

Tako naju je zdravnica v jeseniški bolnišnici, na kožne teste naročila za četrtek. Včeraj sva bila tako spet tam in po kožnih testih ugotovila da je mali alergičen na mačke in pršice. Priznam, da mi je odleglo, saj me je močno skrbelo da se bo pokazala kakšna alergija na hrano. Toda hrana je šla vsa skozi. Resda pa še nismo prejeli krvnih izvidov.

Danes sem končno uspela malce brskati in priznam, da nisem imela pojma kaj vse te alergije prinesejo s seboj. Vbistvu sploh ne vem kako se s situacijo spoprijeti. Vbistvu me resno skrbi. :/

Po dolgem pogovoru z nadvse prijaznim gospodom, kjer sem včeraj naročila antialergijske prevleke za posteljo sem sklenila, da odstranim vse zavese in večino plišastih igrač. Vse kar ne bom odstranila, bom tedensko prala na 60 stopinjah. Kavče in avto, bom prešpričala z antialrgijskim sprejom. Nekako sem dobila dovolj informacij in ko prejmem izdelke, se lotim in vsaj poskusim odgnati pršice.

Toda kaj pa mucki? Naša muca je sicer zunaj, toda je vedno v bližini ko se malček igra. Resda ima zdaj prepoved da jo boža, toda vseeno sedi na isti klopci, leze, pleza po istih površinah … Ne morem je kar dati stran, z nami je že 10 let. Prvo kot prvo pa je tudi od moje mame. Vem, da bi mama za Timona naredila vse, ampak tudi jaz ne želim da gre mucka stran, ker je prava crkljivka in tako pridna. Ne vem kaj naj.

Da ne omenjam, da je pri mojih starših mucka redni član družine. Mucka je v stanovanju in povsod. Mami ima resno navezanost nanjo in tudi upala si ne bi, da bi ji omenila, da naj jo odda. Kaj potem lahko naredim tam? Ne morem zdaj kar ukiniti obiske k mojim staršem, niti si tega ne želim. Zdravnica mi je zatrdila, da se alegren prenaša po tekstilu in na njem lahko ostane mesece po stiku z mačkom. Jasno mi je dala vedeti, da Timon ne sme v prostore kjer se gibajo mački. Torej kljub čistilni akciji pri starših, preden pride Timon, se alergen ne bi odstranil iz stanovanja, saj je v kavču, zavesah, preprogah … Vbistvu me v momentu, ko spravljam vse besede iz sebe kar zmrazi. Nimam pojma kaj naj naredim.

Bom strašno vesela nasvetov od vseh mamic, ki imajo iste težave. Kako ste se spopadle s tem?

Komentarji

  1. Ana, res mi je žal, da je tvoj mali alergičen na karkoli, sploh pa na nekaj tako razširjenega kot so pršice. Sama žal nimam s tem nobenih izkušenj, zato ti ne znam svetovati, kako se tega loti, ampak glede na to, kako pogosta je ta alergija sem prepričana, da ti bo gotovo kdo znal pomagati oz. boš našla veliko na to temo. Vso srečo!

    1. Anja, hvala za lepe besede. Veliko ljudi se sooča s to težavo in dobila sem nešteto nasvetov. Prav vsakega cenim. Mamice smo zakladnice znanja. 🙂

      Lepo bodite,
      Ana

Komentarja ni mogoče oddati.