Anina kuhinja

Eterično olje Breathe, zimski prehladi in naša izkušnja

Eterično olje Breathe, zimski prehladi in naša izkušnja

Po dveh mesecih zaporednih viroz, vnetih ušes in še in še, mi je končno počil film in odločila sem se, da poskusim z nečim novim. Ana Šter, ki je pridna mamica dveh fantkov in se poleg svoje službe ukvarja tudi z eteričnimi olji, sploh pa je iz sosednje vasi, mi je predlagala naj poskusim z njenimi oljčki dōTERRA. Odločili sva se za nekaj olj, ki jih trenutno preizkušam pri nas doma in prvi od teh, ki ga bova danes skupaj tukaj predstavili, je mešanica eteričnih olj Breathe, ki je namenjena dihalom.

Najprej vas preusmerim kar k tekstu, ki ga je za vas napisala Ana, potem pa dodam še, kako ga uporabljamo pri nas in kako se je obnesel.

—>

Na poti do zdravja in dobrega počutja lahko sebi in svoji družini pomagamo na naraven način. Ena izmed alternativ je tudi zdravljenje s 100 % naravnimi certificiranimi eteričnimi olji čiste terapevtske kakovosti dōTERRA. S preudarno, a vseeno sila preprosto uporabo tako lajšamo vsakodnevne težave na psihofizični ravni – obvladujemo sezonska obolenja, krepimo odpornost, podpiramo dihala in prebavni sistem, znižujemo visok krvni tlak, zbijamo visoko vročino, lajšamo glavobol, negujemo poškodbe…

Kot nalašč za hladnejši del leta je namenska mešanica dōTERRA Breathe®, ki s svojo značilno dišavo sporoča, da je namenjena podpori dihalom v času prehladnih obolenj. Dihalna mešanica eteričnih olj evkaliptusa, poprove mete, čajevca, limone, kardamoma, lovorja in ravensare učinkovito čisti dihalne poti, lajša dihanje ob mokrem kašlju in zamašenem nosu ter dihalom pomaga izločati sluz.

Uporabljamo jo v namene aromaterapije (difuzor ali kapljica na tkanino), redčeno v baznem olju jo nanašamo na kožo na predele prsi, hrbta in podplatov ali jo uporabimo za kopel, ki odpira dihalne poti. Posebej v nočnem času pomaga k lažjemu dihanju in pripomore h krepčilnemu spancu, ki ga v času bolezni telo potrebuje.

Namenska dihalna mešanica je varna za uporabo tako pri odraslih kot otrocih. S svojo čistilno funkcijo preprečuje bronhitis, lajša simptome astme in odpira zamašene sinuse ter pospeši produktiven kašelj, kar skrajša tudi njegovo trajanje.

Naša izkušnja pa je takšna:

V manjši kozarček sem zmešala 1 žlico olivnega olja in eno kapljico eteričnega olja. Z oljem sem med prehladi vsak dan dopoldne – 1x namazala podplate Timonu in Liamu.

Vsak večer sem na mojo blazino kapnila eno kapljico in neverjetno je, kako močno je hlapela ta majhna kapljica. Z dragim sva nad mešanico navdušena in kljub temu, da smo trenutno zdravi, vztrajamo z eno kapljico na večer, saj se mi zdi, da oba otročka in midva, z njo boljše dihamo čez noč. Vonj me spominja na tisto olje, ki ga je moja mami vsako zimo pridno dodajala v svečnik za aromatiziranje prostorov. Kakorkoli, vsekakor vam ga priporočam v teh mesecih, polnih prehladov.

2016-12-06-18-53-41

Me pa zanima, če kdo od vas uporablja to olje in kako se obnese pri vas?

Komentarji

  1. Pozdravljeni,

    od kolegice sem pred časom dobila to olje za vnučka, ki ima neprestano probleme z dihali. Mamica ga je pohvalila, da malemu zelo pomaga.
    Zanima me, ali je mogoče od vas kupiti to olje in koliko stane?

    Hvala in lepo pozdravljeni,

    Tatjana Hribar

Komentarja ni mogoče oddati.