Anina kuhinja

Če se ličiš, moraš znati tudi dobro očistiti obraz

Če se ličiš, moraš znati tudi dobro očistiti obraz

Že od majhnega sem oboževala ličenje. Moja ljubezen se je začela ko sem bila stara nekih 5 let in sem za Miklavža dobila otroški set za ličenje. Seveda je bilo vse iz plastike, ampak spomnim se da sem ga zvesto uporabljala leta. Na sebi in na vseh, ki so se mi upali približati. 😀 Sploh na atiju in bratih. 😀 Ni bilo večjega veselja kot lakiranje nohtov in risanje rožic, zvezdic nanje in večjega veselja, ko mi je mami na svete čase pustila, da sem si nanesla malo njene šminke.

Ko sem pri 15 letih končno dobila dovoljenje, da lahko občasno uporabljam ličila, sem bila čisto navdušena. In poleg kuhanja, v katerega sem se zares zaljubila v mojih študenstkih letih, mi je bila kozmetika vedno pri srcu. Spomnim se, da sem si leta želela biti kozmetičarka in imeti svoj salon. Pričakovanja mojih staršev so me potem peljala na Pravno fakulteto in vesela sem da je bilo tako, saj sem zaradi tega na koncu našla mojo pravo pot, ki jo živim sedaj.

Vseeno mi je to področje ostalo blizu in priznam da se je moj pogled na ličenje spremenil tudi z mojima malčkoma in zdaj ravno tako znam uživati v nenaličenem obrazu, kot znam uživati kadar se naličim za kakšno priložnost.

Ena stvar, ki je bila mamin pogoj da se lahko naličim je bila ta, da če se ličim, moram znati in moram nujno tudi dobro očistiti obraz. In to mi je ostalo. Nikoli, zares nikoli še nisem šla spati z ličili. Že odkar pomnim je torej čiščenje in nega obraza del mojega življenja.

Nimam sreče da bi imela kožo, ki bi bila čudovita brez da bi skrbela zanjo. Moja že od vedno zahteva veliko pozornosti. Že odkar pomnim imam izjemno suho kožo nagnjeno k atopijskim izpuščajem, zdaj zadnje dobro leto pa sem ji dodala še akne, ki so posledica sindroma policističnih jajčnikov. Pa še staram se – letos bom 30. 😀 #takleMamo

Včasih sem poznala svojo kožo, zdaj po otrocih pa se mi zdi da jo odkrivam na novo. Težave z aknami, ki jih prej nisem imela nikoli so prinesle čisto drugačno nego in ugotovila sem, da mi pri lepi koži najbolj pomaga temeljito čiščenje obraza. In ne samo zvečer, temveč tudi zjutraj ko vstanem.

Vsa leta sem za čiščenje uporabljala samo čistilno mleko. Potem pa sem zadnje mesece ugotavljala, da če po čiščenju vzamem še eno vatko, na njej ostane še kar nekaj ličil. Ugotovila sem, da ne čistim dovolj temeljito in brezdvoma to ne pomaga mojim aknam.

Odkrila sem da imajo pri L’Occitane posebno kolekcijo, ki je namenjena prav čiščenju in ima tri korake. Njihova znamka mi je vedno predstavljala kvaliteto in vse kar sem kdaj kupila v njihovih trgovinah sem uporabljala s takim veseljem. Njihovi izdelki preprosto najlepše dišijo in so zapakirani tako lično, da se razvajaš, že ko jih samo gledaš. 😀 Odločila sem se, da s čistilno linijo poskusim in vidim če mi ustreza. Prosila sem jih, če mi pošljejo testerčke, da jo preizkusim.

Linija vsebuje tri dele. Prvi je oljni del, ki ne draži oči. Malce olja dodaš na roke in z njim masiraš po suhi koži na obrazu, da se ličila stopijo. Potem olje spereš stran. Ta oljni del je fantastičen sploh za mojo kožo, ki je suha in jo vbistvu poleg čiščenja še malce navlaži/neguje.

Potem na roke dodaš majhno količino penečega se gela, ki se fino speni in z njim očistiš obraz in ga ponovno spereš.

Na koncu na vatko dodaš malo micelarne vode in zaključiš. Vatka mora biti čisto čista. In vedno je.

Ker so trije koraki, sama uporabljam majhne količine vsakega izdelka in samo testerje sem uporabljala 3-4 tedne preden mi jih je zmanjkalo. Moja koža je po čiščenju čisto gladka, kar pomaga tudi pri ličenju zjutraj. Prej sem na dve vatki nanesla ogromno mleka za čiščenje, da sem uspela nekako sčistiti obraz. Sploh kadar so me naličili za kakšne dogodke ali tv nastope, kjer teče make up v potokih.

Meni so v njihovi trgovini izbrali ta set treh čistilcev, ki je prilagojen moji suhi koži. V liniji je še kar nekaj drugih izdelkov in prodajalke v L’Occitane trgovinah vam bodo brez dvoma znale pomagati, v kolikor bi želeli izdelke preizkusiti in bi vam za vaš tip kože pasal drugačen trojček ali mogoče le dvojček.

RAZVAJAM 😉

Ker sem res navdušena nad izdelki, sem tudi za vas izprosila popust v kolikor bi izdelke katera želela poskusiti. Sama zdaj testiram tudi njihovo žlahtno linijo, zato je popust tudi zanjo. O mojih izkušnjah z žlahtno linijo se javim kmalu. 😉 Več informacij s kodo pa spodaj:

Koda: ANA

–10 % ob nakupu enega izdelka iz kolekcije Žlahtna Immortelle ali iz nove kolekcije za čiščenje obraza, oziroma –20 % ob nakupu dveh ali več izdelkov iz kolekcija Žlahtna Immortelle ali iz nove kolekcije za čiščenje obraza

 Termin: od 5. 9. do 15. 10. 2019

Omejitve: Velja v trgovinah L’Occitane in spletni trgovini www.loccitane.si. Koda ne velja na prodajnih mestih Nama, Maxi in Müller ter ne velja za pravne osebe. Popusti, akcije in darila se izključujejo. Popusti in druge ugodnosti se ne seštevajo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.