Anina kuhinja

Boj s pršicami

Boj s pršicami

Naš bojni plan, se je začel s pršicami. Z dragim sva čez vikend optimalno pripravila stanovanje:

 • odstranila sva vse zavese
 • odstranila vse preproge
 • odstranila vse plišaste igrače (razen enega zajčka, ki se je opral na 60 stopinjah)
 • stuširala vse rože
 • odstranila blazine na kavču, ki se ne dajo oprati na 60 stopinj
 • vse ostale blazine, odeje in prevleke za stole in še in še sva preprala na 60 stopinj
 • odmaknila vse pohištvo in temeljito prebrisala prah
 • pomila vsa tla

Naše stanovanje še nikoli ni bilotako čisto. Toda še nikoli ni izgledalo kot bi ga kdo oropal. Zdi se mi kot da brez zaves izgleda prazno in žalostno. Pa ravno sem si kupila nove zavese za kuhinjo, ki so bile presneto drage in takooo lepe. No, zdaj so zapakirane v vrečah in na podstrešju. Kakšna škoda :/

Kakorkoli, najin drobižek je najbolj pomemben in zanj sva želela pripraviti stanovanje, da bo njegova koža mogoče malo manj napadena iz strani pršic.

Ta teden prispejo še antialergijske prevleke za blazine, jogije in antialergijsko razpršilo za kavč, avto. Gospod, kjer sem izdelke naročila je bil izjemno prijazen in mi je svetoval kako se vsega skupaj lotiti. Že dolgo nisem naletela na nekoga, ki bi mu bilo tako mar. Zato delim link do njegove spletne trgovine. Če se soočate z alergijami na pršice, vam bo ta naslov zagotovo prišel prav – http://www.topmedicus.si/alergija-na-prsice2/allergika1 

Timona sem ravno včeraj nehala mazati s tisto smotano kremo, ki mu edino pomaga. No, zdaj ga mažem le z negovalno kremo in vsak večer imamo hrastovo kopel. Težko jo prehvalim. Pri nas je edina, ki pomaga proti razdraženi in srbeči koži. Vsi Fenistili, Clarintini so prazen nič. Hrastovo lubje pa dela čudeže.

hrastovolubjeKopel mu pripravljam na način, da lubje za 12 ur namočim. Potem ga 10 minut vrem in nato vmešam v banjo, ki je že napolnjena z vodo.

Naš vzporedni načrt v zvezi z alergijo na mucke pa je zaenkrat tak. Mucek vstopa v hišo nima več in malček ne sme v njegovo bližino. Toda še vedno se naša muca giba okrog hiše. Na žalost ne najdem nikogar, ki bi jo vzel. Nimam pa srca da bi ji vzela življenje, ker je z nami že deset let.

Upam, da bo dovolj že odprava pršic. Poročam sproti.

Bi pa lepo prosila vse mamice, ki se soočajo z alrgijo na pršice in mucke, da napišejo kako so se one lotile tega procesa.

Pozdravček vsem,

vaša Ana

Komentarji

 1. Pri nas smo poleg vseh tvojih ukrepov dodali še tedensko pranje posteljnine, prav tako rudi vzglavnika in odeje.
  Vse kar se ne da oprati na 60 pa lahko daš v zamrzovalno skrinjo za 24 ur.
  Pri pršicah kakšne tople vode ne bomo odkrili – na žalost.

  Srečno!

  1. Urša, tudi pri nas zdaj tedensko peremo. Blazine in vzglavniki so v antialergijskih prevlekah. Oblačilci pa prav tako prani vsak teden. Takle mamo. :/ Upam, da se bo vsaj koža popravila. Pri nas je največji problem ko gremo na obiske drugam ali v varstvo. Domov pride poln izpuščajev. :/ Nimam pojma kako naj ga septembra oddam v zasebno varstvo, če bodo takšne težave.

Komentarja ni mogoče oddati.