Anina kuhinja

Liam: 2. teden starosti

Liam: 2. teden starosti

AK_Pasica-SpletnaStran-AKzNiDM

1. teden | 3. teden | 4. teden

2016-08-09 10.52.56

Pridobljeni grami in druge spremembe:

Ta teden je bila pri nas ponovno patronažna sestra in mali je iz 2860 gramov prišel na 3120 gramov. Mislim, kmalu bo postal pravi debelušček. 🙂 Čisto sem v nebesih ko vidim da se lepo redi in da imam več kot dovolj mleka zanj.

Popek se še vedno ni osušil. Čistiva ga dvakrat dnevno z gazo in fiziološko. Včasih nežno zakrvavi, ampak patronažna pravi da je to vse normalno.

Dojenje:

Dojenje nama super gre. Mali se lepo redi. Imava pa eno težavo in sicer je na začetku vsakega dojenja Liam zelo razburjen. Ne morem oceniti ali ga zvija začetno mleko, ali mu ni všeč kako mleko teče … vglavnem izgleda nesrečen. Potem ga ponavadi za 5 minut malce nesem naokrog, mu malo govorim da se umiri in potolaži. Potem pa mirno in lepo je nadaljnih 20 minut. Patronažna je rekla da lahko da mu nagaja prvo mleko. Sama ocenjujem da dostikrat postane hud ko imam izliv mleka in ne zmore tako hitro jesti.

Bradavice še vedno preventivno mažem z Multi-mam mazilom in ves čas nosim blazinice za dojenje. Tudi ponoči, kar mi gre skrajno na živce, saj moram tako nositi tudi nedrček. Razmišljam ali obstaja kakšna druga možnost.

Aktivnost/dogajanje čez dan:

Liam še vedno večino dneva prespi. Pridno smo začeli uporabljati elektronsko varuško/babyphone in tako smo večkrat zunaj na dvorišču in mali vmes zgoraj spi.

Spanje:

Liam je ujel svoj ritem. Zaspi okrog 10-11 ure. Potem se zbudi okrog 1-2 ure zjutraj, nato okrog 4-5 ure zjutraj. Dokončno pa vstaneva okrog 7-8 zjutraj. Upam, da tako tudi ostane. Je pa res da se vmes velikokrat zbudi tudi Timon, ker mu ravno rastejo petice in za povrhu vsega se mu je zadnji teden poslabšal še atopijski dermatitis.

Timonovi odzivi:

Timon ima še vedno občasno jokajoče napade. Včasih ga komaj pomirim, drugič se hitro umiri kar sam. Hudo mi je zanj, ampak iskreno ne vem kaj lahko naredim drugega kot da mu večkrat pokažem da ga imam rada. Ker je ljubitelj bonbonov, je zaradi mojega popuščanja in empatije, zdaj pričel hudo izsiljevati večje količine. Prej je bil navajen da dobi recimo 2-3 na dan, zdaj pa bi zlahka rekla da jih dobi še enkrat ali dvakrat več. Enostavno nimam srca da bi ga pustila jokati še zaradi bonbonov. 🙁 Čakam da se res navadi, potem pa bom poskusila omejiti količino.

Najlepši trenutek:

Najlepši trenutek je bil ko smo se na postelji sredi dneva vsi skupaj igrali. Liam je ležal na tetra plenički, Timon ga je zabaval, midva pa sva ju opazovala. Takšni trenutki so tako lepi.

1. teden | 3. teden | 4. teden

AK_Pasica-SpletnaStran-AKzNiDM