Anina kuhinja

Moj 2. teden po porodu

Moj 2. teden po porodu

AK_Pasica-SpletnaStran-AKzNiDM

1. teden | 3. teden

2016-08-08 12.11.18-1

Kilogrami:

V tem tednu sem izgubila dodaten kilogram. Do cilja – torej teže pred Timonom, imam zdaj še približno 6 kg. Pretirano pa se s s kilogrami ne ukvarjam, saj mi je trenutno prioriteta da proizvajam dovolj mleka. To pomeni, da jem na 2-3 ure. Tudi če z dojenjem ne bom izgubila vseh kilogramov, se bom z njimi ukvarjala, ko z dojenjem zaključim in se bom lotila telovadbe. 🙂 Vbistve se je že veselim.

Počutje:

Ta teden se počutim bolje. Začela sem tudi sama kuhati. Kuhanje sem že pogrešala. Ne spomnim se kdaj sem nazadnje preživela teden dni, brez da bi kuhala. Kljub temu, da mi je patronažna sestra rekla da 6 tednov ne smem kuhati in pospravljati, se mi to res ne zdi izvedljivo. Če ne bom 6 tednov nič kuhala in pospravljala, bomo živeli v umazaniji in bomo stradali. Moj mož mora namreč delati, starši so vsi v službah, moja stara mama pa me tudi ne more skoraj dva meseca pedenati. Tudi ne bi želela. Sploh pa mi paše, da malce pospravim in si nakuham hrane za čez dan. Imam način, da skuham veliko za kosilo, da mi ostane še za zvečer in ponavadi ob kosilu skuham še večjo količino neke mlečne jedi kot je gres, mlečni riž, puding ali kakšne palačinke, šmorn … to sladko varianto imam čez dan za malice. Zaenkrat vse fino deluje.

Ta teden sem prav tako prvič odšla na sprehod in sicer z vozičkom. Sprehod je bil krajši, ampak po njem sem se počutila super. 🙂

Dojenje in čišča:

Dojenje nama gre. Pri Timonu sem gledala na uro in pazila da ga dojim na 2-3 ure. Tukaj pa ga le pristavim in se s časom ne obremenjujem. Opažam da je sicer večkrat zelo razburjen, ko se dojiva. Mogoče ga začetno mleko zvija (to idejo je imela patronažna sestra).

Bolečega krčenja maternice ni več. Čišča se je malo zmanjšala.

Trebušček:

Moj trebušček je vsak dan manjši. Ta teden se je bistveno zmanjšal. Koži se vidi da je bila hudo raztegnjena in vem da bo potrebovala še lep čas, da se vsaj približno spravi nazaj. Zaenkrat sem zelo zadovoljna z napredovanjem. Prav tako sem zelo vesela, da mi Liam ni še bolj porisal trebuha s strijami in so ostale le tiste stare od Timona, ki pa so že zbledele in se skoraj ne vidijo.

Linea negra še ostaja in kolikor se jo spomnim od Timona, bo na mojem trebuhu še kakšen mesec.

Še vedno občasno nosim poporodni pas in našla sem ene odlične legice, ki sem jih naročila po Timonovem rojstvu preko E-baya in imajo visok pas, ki je narejen za oblikovanje trebuščka. Ko jih nosim se res super počutim, saj lepo vse držijo na mestu. 🙂

1. teden | 3. teden

AK_Pasica-SpletnaStran-AKzNiDM