AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Sataraš z bučkami

Danes sem se spravila pripravljati sataraš in sem ugotovila, da mi je zmanjkalo paprik. In ker mi moja ena sama bučka na vrtu poganja kot nora in imam poln hladilnik bučk, sem se odločila, da namesto paprik uporabim bučke. Rezultat – mnjami!

Katera pa je vaša najljubša jed z bučkami?

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 25 minut

Za 2 osebi.

SESTAVINE:

– 1 mala čebula
– 1 mala cukini bučka
– 3 srednje veliki paradižniki ali 200-250 g pelatov
– 4-5 jajc
– ščepec popra, sladkorja
– 1 čajna žlička soli
– 2 žlici mleka
– dober ščepec bazilike(najbolje sveže), paprike v prahu

OPIS PRIPRAVE:

Čebulo narežemo na zelo drobne koščke in jo popečemo da se lepo spusti. Dodamo ji narezano bučko. Bučko narežemo na čimtanjše rezine (približno 2-3mm), da se ne bodo rabile predolgo kuhati.

Vse skupaj pražimo dokler se tudi bučke malce ne spustijo in malce popečejo.

Takšnim dodamo narezan zrel paradižnik. Lahko uporabite tudi češnjeve paradižnike in jih samo stisnete nad ponvijo da počijo.

V ponev dodamo še sol, poper, sladkor, baziliko in papriko v prahu in slab dcl vode. Vsebino posode na srednji vročini kuhamo kakšnih 10 minut, da se bučke lepo skuhajo.

Ko vsa voda izhlapi poskusimo ali so bučke že kuhane in če je omaka dovolj slana. V primeru da bučke niso še kuhane dolijemo še malce vode, ter kuhamo še nekaj minutk.
V gosto omako zlijemo zžvrkljana jajca in priklopimo na največjo vročino.

Jajca ne mešamo konstantno drugače bo postala pašta. Med vsakim mešanjem počakamo kakšnih 5 sekund. Ko jajca lepo zakrknejo je jed končana.
Zraven postrežemo kruh.

Pa dober tek! 😉

Komentarji

Komentarja ni mogoče oddati.