AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Kuhana polenta z maslom

Mleko in koruzni zdrob.

Kuhanje polente.

Dodajanje masla polenti.

Kuhana polenta z omako iz ostankov svinjske pečenke.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 20-30 minut

Za 5-6 oseb.

SESTAVINE:

– 350 g koruznega zdroba
– 1 liter mleka
– 0,5-0,7 litra vode ( odvisno od željene gostote polente )
– 50 g masla
– približno čajna žlička soli
– majhen ščepec popra
– po želji kakšna pest naribanega sira


OPIS PRIPRAVE:

   Če želite lahko vso vodo nadomestite z mlekom ( polenta bo tako imela malce boljši okus, toda bo bolj kalorična ), lahko pa celotno količino mleka nadomestite z vodo. V vsakem primeru bo izdelek okusen, le z mlekom bo malce bolj in seveda tudi bolj kaloričen.
   Vodo in mleko solite in zavrete. Ko tekočina zavre jo odstavite in vročino znižajte na najmanjšo. Nato v posodo postopoma vmešajte zdrob in sicer med vsipavanjem redno mešajte. Vsebino posode pristavite nazaj na vročo ploščo in kuhajte še kakšnih 15 minut, ter medtem redno mešajte. Če želite bolj redko polento po potrebi dolivajte še malo mleka ali vode. Ko je polenta kuhana ji dodajte malce popra in maslo, ter vse skupaj dobro premešajte. Po želji ji lahko dodate malce naribanega sira in tako še dodatno izboljšate okus.
   Polento lahko postrežete z raznimi omakami. Priporočam omako iz ostankov svinjske pečenke, za katero recept najdete na blogu.

DOBER TEK