AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Ocvrte/pohane kruhove šnite

Pripravljen pladenj, mleko z jajci in olje, ki se segreva.

Cvrenje namočenih kruhovih rezin.

Ocvrte šnite med odtekanjem na pladnju.

Ocvrte šnite z sladkorjem. V ozadju jabolčna čežana.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 20-30 minut

 Za 12 šnit.

SESTAVINE:

– 2,5 dcl mleka
– 3 jajca
– sladkor
– 12 kosov kruha ( priporočam razpolovljene štručke )

OPIS PRIPRAVE:

   V manjšo posodo zlijemo mleko in mu dodamo jajca, ter vse skupaj dobro premešamo. Na štedilnik pristavimo posodo, v katero vlijemo olje in sicer olja mora biti vsaj 2-3 cm. Olje segrejemo na srednji do višji vročini (7/9). Medtem si pripravimo 2 vilici, s katerimi bomo obračali šnite, posodico s sladkorjem in pladenj obložen z papirnatimi brisačkami, ki bodo vpile odvečno olje.
   Ali je olje dovolj segreto preverimo tako da vanj položimo malce kruha in če začne cvrčati je pravšnje. Nato v mleko z jajci pomočimo en košček kruha in ga malce potisnemo vanj da se dobro napije in ga nato položimo v olje. Postopek ponovimo tolikokrat, da zapolnimo posodo z oljem. Šnite pečemo kakšno minutko na eni in kakšno minuto na drugi strani, vse dokler ne postanejo zlato rjave. Šnite nato odstranimo iz olja na obložen pladenj z brisačkami in postopek ponavljamo dokler nam ne zmanjka kruha. Pohane šnite nato potresemo s sladkorjem. Zraven se zelo lepo prileže jabolčna čežana, ali med.

DOBER TEK