Anina kuhinja

Trebušček, koronavirus in iskanje veganskega sira

Trebušček, koronavirus in iskanje veganskega sira

Liama je matral trebušček že odkar je več kot mesec nazaj prebolel gripo. Pa ne niti hudo, ampak mi je večinoma vsak dan enkrat rekel, da ga boli trebušček. Drugače je bil dobro razpoložen, pa vseeno mi ni dalo miru. Priznam da me je zaskrbelo da je tudi on razvil kakšno alergijo in njegov čas za to ne bi mogel biti boljši. (beri sarkastično) Ko se je situacija s trenutnim koronavirusom stopnjevala sem hvala bogu zadnje dni pred zaostritvijo z njim skočila k pediatrinji oddati vzorce. Zanimivo sva ujela prav zadnji dan ko so pediatri še sprejemali otroke, ki nimajo nujnih situacij. Prepričana sem da če ne bi šla tisti dan, da bi se še mesece spraševala kaj se dogaja z njim. Rezultat sem prejela potem ko je bila že razglašena epidemija.

Ugotovili smo da ima v telesu nek virus, ki je zelo blag ampak ponavadi več mesecev nagaja pri presnovi laktoze. Hvala bogu. To je bilo najboljše kar sem si lahko želela. Tako smo dobili navodila, da vsaj neke 3 mesece ne uživa laktoze. Jaz sem seveda moj večji nakup osnovnih živil kupila pred rezultatom. Doma imam sire, smetane, jogurte, ki jih bomo seveda pojedli mi trije s Timonom, ampak za Liama pa sem postala bolj omejena pri kuhanju. Skočila sem naknadno vsaj po brezlaktozno mleko, da lahko kuham pudinge, grese, mlečne riže tudi zanj.

Potem pa sem ugotovila, da sem pozabila eno izmed njegovih najljubših stvari. To je sir. Zares ga obožuje in težko jem zraven njega sir, pa ga ne smem dati njemu. In ker priznam, da se trenutno ogibam obisku trgovin in poskušam primankljaje nadomestiti s spletnimi nakupi, sem bila tako zelo vesela, ko sem ugotovila, da imajo pri spletni trgovini Nutriholis celo linijo veganskih sirov, ki sva jih z Liamom enkrat že testirala in so mu bili všeč. Če je slučajno kdo v podobnem zosu, lahko iz osebnih izkušenj povem, da so vrhunski.

Tudi v veliko različnih okusih so. Sama sem zase vzela še nekaj malce bolj zanimivih, enega s paradižnikom in baziliko, pa z gobicami in enega ki naj bi oponašal sir čedar. Mmm. 🙂 Za vse, ki bi vas zanimali, sirčke Wilmersburger najdete tukaj.

Upam, da ste zdravi in da se naše življenje kmalu vrne v normalne smernice.

Objem

Ana

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.