Anina kuhinja

TOP poletno branje za na plažo (za dame ;) )

TOP poletno branje za na plažo (za dame ;) )

Priznam, da mi letos ni uspelo prav veliko prebrati. Sem zato prejšnja leta brala toliko več in upam, da bom kaj kmalu imela kakšno uro za branje v prihodnosti. Zares sem ljubiteljica branja in dobrih knjig. Nekaj najljubših sem strnila v to objavo, za vse, ki poleti radi na plažo vzamete kakšno dobro bukvo in potrebujete kakšen nov predlog. 😉 Vse navedene sem že prebrala sama in so mi strašno všeč, le zadnje nisem še uspela. Pa me strašno mika in je prva na mojem seznamu. Jo je kdo od vas že prebral? Bom vesela mnenj v komentarjih. 😉

  • Kathryn Stocket: SLUŽKINJE

Služkinje so zgodba o tem, da stvari lahko vzamemo v svoje roke in jih spremenimo. O tem, da nekatera pravila obstajajo samo zato, da bi jih prekršili. Po knjigi je bil prav tako posnet film in to presneto dober film. 😉

sluzkinje_i320x480

  • Jane Austen: PREVZETOST IN PRISTRANOST

Roman katerega vsebina vam je mnogim znana in filmskega platna in opisuje življenje plemstva na angleškem podeželju v 18. stoletju, predvsem položaj žensk, katerih usoda je bila odvisna od položaja družine in izbire partnerja.

prevzetnost

  • Kerstin Gier: KLUB VRAŽJIH MAMIC

Meni ena najboljši knjig, saj se trenutno v njej noro najdem. 🙂 Primerna za vse ženske, ki še nimajo otrok, vse mame, ki jih supermamice spravljajo ob živce, in vse moške, ki bodo v knjigi prepoznali svoje žene in punce.

klub

  • Julie Garwood: RAZKOŠJE ČASTI

Prav vse knjige te avtorice so TOP. Prebrala sem čisto vse in mogoče ni pravično da sem izpostavila ravno to zgoraj, ker bi težko rekla, da je katera boljša od druge. Toplo priporočam, da si pobrskate tudi njene druge romane: Skrivnost, Dar, Nagrada, Nevesta, Divja princesa, Odkupnina in Poroka.

razkosje_casti

  • Gabriel García Márquez: LJUBEZEN V ČASU KOLERE

Ganljiva pripoved o moškem in ženski, ki se neizmerno ljubita, a se ne moreta poročiti pri dvajsetih, ker sta premlada, vendar tudi ne pri osemdesetih, ker sta prestara.

d48bd8bf41f7fde7616bfdd4779a93a0_XL

  • Ingrid Divković: VAS JEBE EGO?

Knjiga, ki jo še nisem uspela prebrati, pa me izjemno privlači njen naslov. Menda je bila ponatisnjena že kar trikrat. Definitivno si jo kupim in preberem ko uspem imeti nekaj ur zase.

vas_jbe