Anina kuhinja

Zobatec v kremni omaki s suhim paradižnikom in basmati rižem

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 25 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

350 gramov basmati riža
850 ml vode
1 čajna žlička soli
4 fileji zobatca (ali lososa – druge ribe)
3 žlice Monini ekstra deviškega oljčnega olja Delicato
7-9 suhih paradižnikov Ponti Zero Olio
2 rdeči papriki
3 stroki česna
1/2 čajne žličke Ponti Omake Pesto alla Genovese
1/2 čajne žličke Ponti omake Pesto rosso
3-4 dcl jušne osnove ali vode
sol in poper po okusu
2 žlici sladke smetane

Postopek:

Natisni

Ribo operemo s hladno vodo, osušimo in posolimo. Na oljčnem olju jo zlato popečemo in odstranimo, ter pokrijemo s folijo za čas praženja drugih sestavin.

Suhe paradižnike, paprike in česen drobno narežemo. Na olju v ponvi, ki je ostal od ribe vse tri sestavine lepo popražimo, da se paprika malo spusti in česen zadiši. Dodamo rdeči pesto in nekaj sekund pražimo še tega. Takrat prilijemo vodo, vmešamo pesto Genovese, dodamo sol, poper in zobatca, ter smetano. Pokrijemo in kuhamo za čas priprave in kuhanja riža.

Riže dobro speremo in zalijemo z vodo, ter vmešamo sol. Pokrijemo in pripeljemo do vretja. Nato temperaturo znižamo na najnižjo in kuhamo toliko časa kot naroča embalaža. Po tem času preverimo če je kuhan. Če mu manjka še kakšna minutka, ga kuhamo še minutko.

Ribo v omaki postrežemo z rižem.

Zobatec v kremni omaki s suhim paradižnikom in basmati rižem je nastal popolnoma spontano in ga bomo brez dvoma ponovili, saj je bil izjemno všeč celotni družini. Je zdrava jed, preprosta in polna okusov.

Več receptov najdete na www.ponti.si

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.