Anina kuhinja

Zelenjavna juha pospravi hladilnik

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 40-45 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

1 rumena čebula
3-4 krompirji
1 čajna žlička Kotanyi česna v prahu ali zrnastega česna
1 čajna žlička Kotanyi suhega peteršilja
1/4 čajne žličke Kotanyi mletega popra
cca 400-500 gramov mešane zelenjave (brokoli, cvetača, korenje, por, bučke..)
1 čajna žlička soli
150 ml kisle smetane

Opcijsko za postreči – jušne testenine ali jušne kroglice

Postopek:

Natisni

Česen namočimo v žlico tople vode. Na žlici olja v posodi popražimo narezano čebulo in krompir (tukaj dodamo tudi korenje če ga bomo vključili). Ko malce porjavita, dodamo česen. Ko ta zadiši prilijemo toliko vode ali jušne osnove da vsebino za 3 centimetre pokrijemo. Dodamo sol, poper in peteršilj. Pokrito kuhamo 30 minut.

Takrat dodamo preostalo narezano zelenjavo. Po potrebi prilijemo še malo vode, toliko da je zelenjava pokrita. Kuhamo nadaljnih 10 minut. Dodamo kislo smetano. Spasiramo. Po okusu solimo, popramo in postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]