Sestavine:
120 gramov polnozrnate moke
50 gramov Proteini.si vanilijevih proteinov
100 gramov mandljeve moke
70 gramov agavinega sirupa (ali medu ali javorjevega sirupa)
1 vrečka pecilnega praška
1/2 čajne žličke cimeta
2 žlici limoninega soka
Limonina lupinica 1 bio limone
120 ml Proteini.si vanilla ice cream ali banana jogurta
80 ml sončničnega olja (ali kokosovega)
3 zrele banane
3 pesti borovnic
1-2 pesti grobo narezanih mandljev
Postopek:
NatisniBanane pretlačimo. Moko, mandljevo moko, proteinski prašek, pecilni prašek in cimet premešamo. Žlico suhe zmesi vmešamo k borovnicam in jih prihranimo za konec priprave.
V drugi posodi dobro zmešamo jogurt, pretlačeno banano, olje, agavin sirup, limonino lupinico in limonin sok.
Tekoče sestavine vmešamo k suhim. Nato počasi vmešamo še borovnice.
Preložimo v pripravljene mafin košarice. Po vrhu potresemo mandlje in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 20 minut.