AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Zaljubljeni parmezanovi vaflji s popečeno zelenjavo in tunino

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 15-20 minut

Količina: /

Sestavine:

Sestavine za vaflje:
1 jajce
200 gramov moke
2 čajni žlički pecilnega praška
230 ml mleka (kravjega /mandljevega /sojinega mleka)
50 ml sončničnega olja
1 polna pest parmezana
1/3 čajne žličke soli
ščepec popra

Sestavine za prilogo:
1 rdeča in rumena paprika
1 bučka
10 češnjevih paradižnikov
2x 65 gramov Rio Mare tunine Filo d´olio
dve rezini feta sira
sol in poper po okusu
2 žlici oljčnega olja

Postopek:

Natisni

Papriki in bučko narežemo na manjše koščke. Na olju ju popražimo, malce posolimo in popopramo. Odstavimo in zmešamo z narezanim paradižnikom in tunino.

Jajce ločimo na beljak in rumenjak. Moko in pecilni prapek presejemo v posodo. Mleko in olje izmerimo.
Iz beljaka stepemo sneg.

Rumenjaku dobro vmešamo olje in mleko. Ko so sestavine dobro premešane, postopoma vmešamo suhe sestavine in parmezan, sol in poper. Na koncu z lopatko nežno vmešamo še sneg.

Dobro segrejemo kontaktni žar in ga premažemo z sončničnim oljem. Premaz z oljem je dovolj samo enkrat. Ni potrebe da mažete žar vsakič posebej. Na premazan žar položimo dva kupčka velikosti dveh-treh zvrhanih žlic in žar zapremo. Pustimo ga zaprtega slabo minuto, nato pa vaflja odstranimo na njem popečemo še ostale vaflje.

Vaflje postrežemo s prilogo in okrasimo s srčki iz feta sira.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.