Anina kuhinja

Vroča proteinska čokolada s penicami

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: 5 minut

Količina: 2 vroči čokoladi

Sestavine:

Sestavine:
750 ml mleka (kravjega ali rastlinskega)
20 gramov koruznega škroba
1-2 žlici grenkega kakava v prahu (odvisno od željene intenzivnosti okusa)
3-4 žlice sladkorja – po okusu
ščepec soli
2 žlici Proteini.si vanilijevih proteinov (ali 2 dodatni žlici škroba)
penice

Postopek:

Natisni

Dvesto ml mleka zmešamo s škrobom, proteini, kakavom, soljo in sladkorjem.

Ostalo mleko zavremo in z metlico počasi vmešamo čokoladno zmes. Med rednim mešanjem kuhamo, da se zgosti. Kuhamo na nižjem ognju minutko ali dve nato pa postrežemo s penicami.

 

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.