Anina kuhinja

Vroča čokolada s smetano

Čokolada.
Zdrobljena čokolada v mleku.
Mleko s koruznim škrobom.
Stopljena čokolada v mleku.
Končna vroča zgoščena čokolada.
Stepena sladka smetana.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 10-15 minut

Za 2 osebi.

SESTAVINE:

– 1,5 dcl mleka
– 80 g temne čokolade
– 1-2 žlica sladkorja
– 1 čajna žlička koruznega škroba
– slab dcl smetane za stepanje + žlica sladkorja
– po želji zdrobljeni praženi arašidi s sladkorni prelivom

OPIS PRIPRAVE:

Mleko zlijemo v posodo. Dodamo mu nadrobljeno čokolado. Vse skupaj zavremo. Med čakanjem v kozarcu zmešamo koruzni škrob, sladkor in dve žlici mleka. Vsebino dobro premešamo, da ne bodo kasneje nastale grudice. Ko čokoladno mleko zavre mu z metlico vmešamo zmes iz kozarca. Pustimo da vse skupaj ob rednem mešanju še enkrat zavre in se zgosti, ter nato postrežemo.
Na vrh čokolade dodamo stepeno smetano s sladkorjem in jo po želji okrasimo.

Veselo sladkanje!

Komentarji

  1. Živjo! 🙂

    Koruzni škrob se ponavadi uporablja za zgoščevanje jedi. ( naprimer pri domačem pudingu) Je pa tako da ni nujen, če imaš rada zelo tekočo vročo čokolado, potem ga ne vključi v recept. V primeru pa da si želiš malo bolj gosto vročo čokolado( kakršno imam rada jaz), potem je koruzni škrob prava stvar za to.

    Upam da sem ti zadovoljivo odgovorila. 🙂

    Lep

  2. Uf ne, ne. Koruzni škrob je vbistvu taka zelo rahla moka (ne koruzna moka), ki se jo uporablja za zgostitve sladic. Reče se ji tudi gustin. Najdeš jo tam, kjer so stvari za peko. In ni niti malo podobna polenti.

Komentarja ni mogoče oddati.