Anina kuhinja

Visoka bela in mlečna čokoladna torta

Čas priprave: 50 minut

Čas kuhanja: 40-50 minut

Količina: 1 visoka torta 15 cm premera (ali nižja torta 22-26 cm premera)

Sestavine:

Sestavine za biskvit:
4 jajca
200 gramov moke
1 vrečka Dr. Oetker pecilnega praška
190 gramov sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker vanilijevega sladkorja
ščepec soli
70 ml rastlinskega olja (recimo sončničnega)
70 ml mlačne vode

Sestavine za belo čokoladno kremo:
250 ml sladke smetane za stepanje
100 gramov bele čokolade
1 čajna žlička Dr. Oetker mletega sladkorja – po okusu
1 čajna žlička Dr. Oetker vanilijeve arome
3 čističi želatine

Sestavine za mlečno čokoladno kremo:
250 ml sladke smetane za stepanje
100 gramov mlečne čokolade
1 čajna žlička Dr. Oetker mletega sladkorja – po okusu
1 čajna žlička Dr. Oetker rumove arome
3 čističi želatine

Dodatne sestavine:
120-140 ml mleka
Dr. Oetker mandlji narezani na lističe

Postopek:

Natisni

Pekač ali obod za torto namastimo in oblečemo v papir za peko. Ta naj bo na dnu in ob robu.

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg in jim med stepanjem dodamo ščepec soli.

Rumenjakom dodamo sladkorja in ji stepamo dokler ne podvojijo prostornino in zmes postane svetlo rumene barve. Moko in pecilni prašek presejemo. Vodo in olje zmerimo v merilni lonček.

Postopoma k rumenjakovi zmesi dodajamo suhe sestavine in tekoče. Ko je vse vmešamo po delih počasi z lopatko vmešamo še sneg.

Prelijemo v dobro nameščen pekač za torto in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za nekih 45-55 minut – da zobotrebec iz biskvita pride ven čist.

Pečen biskvit še vroč prevrnemo na rešetke in počakamo da se popolnoma ohladi. Ohlajenega zrežemo na 4 dele.

Obod tortnega pekača položimo na željeno podlago, na kateri želimo torto servirati.

Na dno položimo en del biskvita in ga namočimo z mlekom – tega dodajamo po žlicah, da lepo namočimo vso površino.

Želatino namočimo v mrzlo vodo. Na pari stopimo obe čokoladi in ju ohladimo do sobne temperature. Beli vmešamo vanilijevo aromo, mlečni pa rumovo.

Smetano stepemo do stopnje ko je še vedno bolj na strani tekoče kot čvrste. Ravno toliko da se začne gostiti. Razdelimo jo na dva dela.

Enemu delu vmešamo belo čokolado, drugemu mlečno čokolado. V dve kozici dodamo 30-40 ml vode in v obeh na nizki temperatur (2/9) stopimo po tri lističe želatine. Ti se morata popolnoma utekočiniti.

V belo čokoladno kremo vmešamo stopljene tri lističe želatine in v mlečno prav tako.

Čez pripravljen namočen biskvit dodamo polovico mlečno čokoladne kreme. Pokrijemo z drugim delom biskvita, ki ga spet namočimo z mlekom. Nadaljujemo s polovico belo čokoladne kreme. Spet pokrijemo z biskvitom in ga namočimo. Prelijemo s preostalo mlečno čokoladno kremo. Pokrijemo z zadnjim biskvitom, ga namočimo in prelijemo s preostalo belo čokoladno kremo.

Položimo v hladilnik za vsaj 5-6 ur, najbolje čez noč.

Ohlajeno torto ob robu s tankim nožem izrežemo od oboda. Tega odstranimo. Z nazobčano lopatko ali z nožem gremo okrog torte da naredimo vzorček v kremi ob robu in po vrhu potresemo mandljeve lističe in dodamo kakšno rožico.

Po želji torto lahko tudi premažete s smetano ali prelijete s stopljeno čokolado in okrasite.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.