Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Velikonočni krhki piškoti

Čas priprave: 20-30 minut

Čas kuhanja: 8-10 minut

Količina: cca 20-30 piškotov

Sestavine:

250 gramov bele moke
125 gramov masla
125 gramov Dr.Oetker sladkorja v prahu
3 rumenjaki
ščepec soli
1 vrečka Dr.Oetker vanilijevega sladkorja
+ 150 gramov bele čokolade
+ Dr.Oetker dekor

Postopek:

Natisni

Moko in maslo zdrobimo skupaj ali na hitro zmiksamo v multipraktiku.
Vmešamo sladkor, vanilijev sladkor, sol in rumenjake. Mešamo ali miksamo da se oblikuje testo. Testo lahko položimo v hladilnik za 20-30 minut ali pa pričnemo z njim delati takoj. (sama ga vedno takoj uporabim naprej)
Iz testa izrežemo oblike in jih polagamo na pekač obložen s papirjem za peko.

Pekač položimo v pečico segreto na 180 stopinj za 8-10 minut – odvisno od velikosti in željene zapečenosti piškotov.

Piškote ohladimo. Ohlajene ponekod premažemo s stopljeno belo čokolado in okrasimo z dekorjem po okusu.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.