Anina kuhinja

Velikonočne kinder jajček tortice

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 4 tortice

Sestavine:

2 velika kinder jajčka
500 ml sladke smetane za stepanje
2 polni žlici Dr.Oetker sladkorja v prahu
1 čajna žlička Dr.Oetker vanilijeve paste
4 lističi Dr.Oetker želatine
2 žlici limoninega soka

Za okras:

stopljena čokolada
Dr.Otker nadrobljeni mandlji
Dr.Oetker velikonočni čokoladni jajčki
rožice

Postopek:

Natisni

Prvi del:

Drugi del:

Kinder jajčke lepo razpolovimo. Na dnu jih malo porežemo da bodo lepo stali na podlagi.

Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo za 10 minut. Po tem času v posodo dodamo 50-70 ml smetane (toliko da pokrijemo dno) in jo pogrejemo na temperaturi 2/9. Vanjo dodamo ožeto želatino in fino premešamo. Štedilnik ugasnemo. Sladko smetano stepamo da se prostornina poveča, vendar je še vedno tekoča. Takrat dodamo sladkor, pasto in limonin sok. Premešamo. Nato pa med mešanjem vlijemo stopljeno želatino. Mešamo še slabo minutko in vlijemo kremo v pripravljene jajčke.

Položimo jih za 3 ure v hladilnik ali 1 uro v zamrzovalnik. Po tem času jih poljubno okrasimo in postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.