Anina kuhinja

Velikonočna tortica presenečenja

Čas priprave: 30-40 minut

Čas kuhanja: 35 minut

Količina: tortica premera 20cm

Sestavine:

Sestavine za tortni biskvit:
4 jajca
200 gramov moke
200 gramov sladkorja
vrečka Dr.Oetker vanilin sladkorja
ščepec soli
vrečka Dr.Oetker pecilnega praška
70 ml sončničnega ali drugega rastlinskega olja
70 ml mlačne vode

Ostale sestavine:
300 gramov bonbonov za sredino
600 ml sladke smetane
1 tubica Dr.Oetker vanilijeve paste
2 polni žlici Dr.Oetker vanilijevega sladkorja v prahu
1 vrečka Dr.Oetker želatine fix
Dr.Oetker okrasni jedilni metuljčki in velikonočni čokoladni jajčki

Postopek:

Natisni

Prvi del:

Drugi del:

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg in jim med stepanjem dodamo ščepec soli.
Rumenjakom dodamo sladkor in jih stepamo vsaj 10 minut, da se prostornina poveča za vsaj še enkrat in postane zmes svetlo rumena.

Moko in pecilni prašek zmešamo in presejemo. Olje in vodo izmerimo v merilni lonček.
V rumenjakovo zmes po treh delih dodajamo suhe in tekoče sestavine, dokler ni vse vmešano.
Na koncu z lopatko počasi po treh delih vmešamo še sneg.
Takoj prelijemo v pripravljen, namaščen tortni pekač, ki smo ga obložili tudi s papirjem za peko. Položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 35-45 minut – dokler zobotrebec iz biskvita ne pride ven popolnoma čist.

Biskvit ohladimo. Ohlajenega obrežemo v ovalno obliko. Na sredini izrežemo krog in mu odrežemo zgornji pokrov kot vidite v videu.

Torto položimo na servirni krožnik. Nadevamo vanjo bonbone in jo pokrijemo s pokrovom.

Sladko smetano stepamo do mehkega. Takrat med rednim stepanjem vmešamo želatino. Mešamo še neko minuto da se smetana zgosti, nato pa dodamo vanilijevo pasto in sladkor v prahu.

S smetano premažemo biskvit in ga okrasimo z izbranim dekorjem.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.