Sestavine:
Sestavine za kolač:
8 zrelih banan
300 ml rastlinskega mleka
210 gramov Bonne Maman arašidove fine kreme
1 žlica vanilijeve arome
limonina lupinica ene bio limone
sok polovice limone
50 ml ruma
250 gramov pirine ali navadne moke
250 gramov polnozrnate moke
140 gramov sladkorja
vrečka vanilijevega sladkorja
2 pecilna praška
+
3 žlice grenkega kakava v prahu + 30 ml mleka
Opcijsko za okras:
premaz iz arašidove kreme in čokoladnega namaza + grobo narezani arašidi
posip sladkorja v prahu
Postopek:
NatisniBanane pretlačimo in zmešamo z mlekom, limoninim sokom, lupinico, rumom, aromo in arašidovo kremo.
V drugi posodi zmešamo moki, pecilni prašek in sladkorja. Suhe sestavine zmešamo z mokrimi in dve tretjini vlijemo v dobro namaščen pekač.
Kakav fino zmešamo z mlekom. Zmešamo ga v preostalo zmes in jo vlijemo čez svetel sloj. Z vilico malce premešamo oba sloja, nato pa položimo v segreto pečico na 180 stopinj za cca 45 minut – oziroma dokler iz kolača ne pride ven suh zobotrebec.
Kolač ohladimo. Narezan kolač potresemo s sladkorjem v prahu ali pa premažemo z arašidovo + čokoladno kremo in potresemo z arašidi. Lahko pa premažemo le z arašidovo kremo ali le s čokoladno. Izberete opcijo ki vam je najljubša.