Anina kuhinja

Vanilijevo lešnikovi kolački

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 17 minut

Količina: 12-15 kolačkov

Sestavine:

Sestavine za kolačke:
2 jajci (iz Zlate ptičke)
70 gramov sladkorja
1 vanilijev sladkor
ščepec soli
200 gramov moke (iz Zlate ptičke)
60 ml rastlinskega olja
150 ml mleka
1/2 vrečke pecilnega praška
12 čajnih žličk marelične ali breskvine marmelade

Sestavine za kremo:
350 ml sladke smetane
2 žlici mascarpone sira
2 žlici sladkorja v prahu
3 lističi želatine + 30 ml sladke smetane
3-4 žlice Zlata ptička čokoladno lešnikovega namaza

Opcijsko – piškotki za okras

Postopek:

Natisni

Želatino namočimo v hladni vodi. Smetano stepamo do čvrstega. Takšni vmešamo sladkor in mascarpone sir. Želatino skupaj z 30 ml sladke smetane na najnižji temperaturi stopimo. Takšno med hitrim mešanjem vmešamo v smetanovo kremo. Pokrijemo s folijo za živila in položimo v hladilnik za vsaj 1-2 uri.

Izmerimo olje in mleko. V posodi zmešamo moko s pecilnim praškom. Jajci, skupaj s sladkorjema in soljo stepamo da zmes podvoji prostornino. Takrat izmenično dodajamo izmerjene tekoče sestavine in suhe.

Slabo žlico zmesi dodamo v papirnate košarice, nato dodam čajno žličko marmelade in pokrijemo z zmesjo. Pečemo v segreti pečici, na zgornji tretjini, na 180 stopinjah 17-18 minut oziroma dokler zobotrebec ne pride ven čist.

Kolačke ohladimo. Čokoladni namaz na najnižji temperaturi na štedilniku malce segrejemo da je bolj tekoč. Kremo premešamo z žlico in ji na grobo vmešamo malce segret čokoladni namaz. Kremo preložimo v brizgalno vrečko in nabrizgamo na kolačke. Okrasimo s piškotom.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.