Sestavine:
Sestavine za kremo:
– 250 ml mleka
– 3 rumenjaki
– 15 gramov škroba
– 20 gramov masla
– 30 gramov nerafiniranega ali navadnega sladkorja
– 1 vrečka Kotanyi vanilijevega sladkorja
– 1 vrečka Kotanyi Agar Agarja
– 2 žlici limoninega soka ali nekaj kapljic Kotanyi limoninega olja
– 250 ml sladke smetane za stepanje
– jagode
– 200 gramov bele čokolade + 100 ml sladke smetane
Postopek:
NatisniJajca in sladkor premešamo, dodamo škrob. Mleko segrejemo skoraj do vretja. V mleko vmešamo Agar Agar in kuhamo minutp. Malo mleka prelijemo v kozarček in ga z metlico vmešamo v jajčno zmes. Jajčno zmes nato vmešamo v preostalo segreto mleko, da se zmes poveže. Pristavimo nazaj na štedilnik in med stalnim mešanjem kuhamo še nekih 5 minut. Krema mora dobiti strukturo pudinga.
Dodamo še maslo. Kremo pokrijemo z folijo za živila in popolnoma ohladimo. Ko je krema ohlajena, dodamo še 250 ml stepene smetane. Po okusu dosladkamo s sladkorjem v prahu.
Jagode zrežemo in obložimo kozarčke. Čez jagode dodamo kremo. Položimo v hladilnik za 1-2 uri.
Sladko smetano skoraj zavremo. vanjo nadrobimo belo čokolado in pustimo 5 minut. Premešamo in nato prelijemo tortice z belo čokoladnim prelivom in okrasimo z jagodo ali dvema.
Hladimo jih vsaj še 1-2 uri, najbolje čez noč.