Anina kuhinja

Valentinovi piškoti srčki z belo čokolado

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 8-9 minut

Količina: cca 40-50 manjših piškotov

Sestavine:

Sestavine za piškote:
250 gramov bele moke
125 gramov masla
125 gramov Dr.Oetker sladkorja v prahu
3 rumenjaki
ščepec soli
1 žlica Dr.Oetker vanilijevega sladkorja v prahu

Sestavine za nadev:
350 gramov bele čokolade
2 polni čajni žlički kokosovega olja
Dr.Oetker rdeča jedilna gel barva

Postopek:

Natisni

Moko in maslo zdrobimo skupaj ali na hitro zmiksamo v multipraktiku.

Vmešamo sladkor, vanilijev sladkor, sol in rumenjake. Mešamo ali miksamo da se oblikuje testo. Testo lahko položite v hladilnik za 20-30 minut ali pa pričnete z njim delati takoj. (sama ga vedno takoj uporabim naprej)

Iz testa izrežete srčke in jih polagate na pekač obložen s papirjem za peko.

Pekač položite v pečico segreto na 170 stopinj za 8-9 minut – piškote želimo svetle in ne zapečene, zato bodite pri peki zadnje minute previdni. Pečene piškote ohladite.

Belo čokolado v kozici na najnižji temperaturi skupaj s kokosovim oljem stopimo. Na mali krožnik dodajamo po dve žlici bele čokolade in 2-3 kapljice barve. Razmažemo z zobotrebcem ali ražnjič palčko. Piškot z glavo navzdol potopimo v vzorec. Odvečno čokolado odtresemo iz piškota in piškote ohladimo da se čokolada strdi. Tako okrasimo polovico piškotov.

Preostalo belo čokolado ohladimo do točke da postane malo bolj gosta in mazljiva. Z njo nadevamo spodnji del piškotov in okrašeni zgornji del položimo na vrh. Ohladimo, da se čokolada strdi, nato pa piškote shranimo ali postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]