Sestavine:
Postopek:
NatisniPrvi del:
Drugi del:
Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg in jim med stepanjem dodamo ščepec soli.
Rumenjakom dodamo sladkor in jih stepamo vsaj 10 minut, da se prostornina poveča za vsaj še enkrat in postane zmes svetlo rumena.
Moko in pecilni prašek zmešamo in presejemo. Olje in vodo izmerimo v merilni lonček. V rumenjakovo zmes po treh delih dodajamo suhe in tekoče sestavine, dokler ni vse vmešano. Na koncu z lopatko počasi po treh delih vmešamo še sneg.
Takoj prelijemo v pripravljen, namaščen tortni pekač, ki smo ga obložili tudi s papirjem za peko. Položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 35-45 minut – dokler zobotrebec iz biskvita ne pride ven popolnoma čist.
Odstranimo iz oboda in ohladimo na rešetki.