Anina kuhinja

Tortni biskvit ki vedno uspe

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: 35 minut

Količina: za tortni pekač s 24-26 premera

Sestavine:

4 jajca
200 gramov moke
190 gramov sladkorja
1 vrečka Dr.Oetker vanilin sladkorja
ščepec soli
vrečka Dr.Oetker pecilnega praška
70 ml sončničnega ali drugega rastlinskega olja
70 ml mlačne vode

Postopek:

Natisni

Prvi del:

Drugi del:

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg in jim med stepanjem dodamo ščepec soli.

Rumenjakom dodamo sladkor in jih stepamo vsaj 10 minut, da se prostornina poveča za vsaj še enkrat in postane zmes svetlo rumena.
Moko in pecilni prašek zmešamo in presejemo. Olje in vodo izmerimo v merilni lonček. V rumenjakovo zmes po treh delih dodajamo suhe in tekoče sestavine, dokler ni vse vmešano. Na koncu z lopatko počasi po treh delih vmešamo še sneg.

Takoj prelijemo v pripravljen, namaščen tortni pekač, ki smo ga obložili tudi s papirjem za peko. Položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 35-45 minut – dokler zobotrebec iz biskvita ne pride ven popolnoma čist.

Odstranimo iz oboda in ohladimo na rešetki.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.