Anina kuhinja

Tortilja McChicken burger

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 5 minut

Količina: 3 burgerji

Sestavine:

Sestavine:
3 manjše tortilje
450 gramov Perutnina Ptuj mletega perutninskega mesa
1 čajna žlička česna v prahu
1/3 čajne žličke belega popra
1/2 čajne žličke soli
2 jajci + 3 žlice mleka ali vode
6-8 žlic drobtin
1-2 žlici majoneze na porcijo (ali kisle smetane za lažjo verzijo)
1 polna pest drobno narezane ledenka solate na porcijo
+
olje za cvretje

Postopek:

Natisni

Mleto meso zmešamo s soljo, poprom in česnom. Jajci stepemo in zmešamo z mlekom. Drobtine pripravimo.

Na tortilje z rokami dobro pritisnemo pripravljen mesni nadev. Olje v ponvi segrejemo na srednje do višje (7/9).

Tortiljo pomočimo z mesom navzdol v jajčno zmes, nato pa fino pritisnemo v drobtine.

Položimo na vroče olje in počakamo da se drobtine zlato rjavo obarvajo. Obrnemo za nekaj sekund okrog da se zapeče tortilja. Na tej točki delamo hitro, da se tortilja in drobtine ne začnejo strjevati (bolj bodo hladne bolj težko jih boste zapognili brez da vse popoka). Premažemo z majonezo, dodamo solato in spognemo.

Takoj postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]