Sestavine:
- 750 ml mascarpone sira
- 4 jajca
- 100 gramov sladkorja v prahu
- 1 Kotanyi vanilijev strok in ščepec soli
- 300-400 ml mleka
- 20 gramov Kotanyi rumovega sladkorja ali količina ruma po želji
- 250 gramov savojskih piškotov
- 5-6 žlic grenkega kakava v prahu
- 1/4 čajne žličke Kotanyi cimeta
Postopek:
Natisni- Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Rumenjakom dodamo sladkor in semena vanilijevega sladkorja, ter jih miksamo do svetlo rumene barve.
- Beljakom dodamo ščep soli in jih miksamo toliko časa da nastane sneg.
- K rumenjakom dodamo mascarpone in dobro premešamo. Počasi vmešamo še sneg in zmes razpolovimo. V polovico počasi vmešamo 4 žlice grenkega kakava v prahu (za še bolj čokoladen okus lahko tudi kakšno žlico več)
- Mleko zmešamo z rumovim sladkorjem. V tekočino potopimo piškote in jih sproti polagamo v pekač da pokrijemo dno. Čez dno premažemo čokoladno kremo.
- Čez čokoladno kremo naložimo novo plast namočenih piškotov. Čez piškote premažemo svetlo kremo in jo potresemo s preostalim kakavom zmešanim s cimetom.
- Tiramisu za vsaj 2-3 ure položimo v hladilnik.