Sestavine:
Sestavine za omako:
500 gramov mlete govedine
1 zvrhana namočena čajna žlička česna v prahu
1 žlica paradižnikovega koncentrata
2 čajni žlički čebule v prahu
1/3 čajne žličke mletega popra
1 zvrhana čajna žlička sladke paprike v prahu
1 čajna žlička suhega origana in peteršilja
2 žlici javorjevega sirupa
1 čajna žlička soli
400 ml mletih paradižnikovih pelatov
800 ml vode ai jušne osnove
Ostale sestavine:
500 gramov svežih lističev lazanje
2-3 pesti naribane mocarele
1 pest naribanega parmezana
Postopek:
NatisniNa štedilniku segrejemo ponev. Če uporabljate Tefal ponve počakate da se thermosignal obarva rdeče in takrat je ponev popolno segreta. Takšni dodamo malce olja, nato pa mleo meso. Pražimo ga da ponekod porjavi, nato pa mu dodamo paradižnikov koncentrat, česen, poper, čebulo, sladkor papriko v prahu in polovico soli. Pražimo minutko, da česen in čebula zadišita, nato pa prilijemo pelate, vodo, javorjev sirup, dodamo peteršilj, origano in preostanek soli. Premešamo in na nizkem ognju kuhamo 1 uro.
Po tem času v omako dodamo narezane lističe lazanje. Kuhamo jih v pokriti ponvi 5 minut. Dodamo sir, pokrijemo in kuhamo še 2-3 minute. Nato pa štedilnik ugasnemo in pustimo lazanjo stati pokrito še 5-7 minut. Postrežemo.