Anina kuhinja

Špinačne cheesecake tortice s kuhanim pršutom

Čas priprave: 15

Čas kuhanja: 30

Količina: 12

Sestavine:

  • 3 manjša jajca
  • 200 gramov kremnega sira
  • 1/4 čajne žličke soli
  • ščepec črnega popra
  • 100 gramov kisle smetane
  • polna pest naribanega sira gaude
  • narezanih 6 rezin kuhanega pršuta
  • polna pest narezane mlade špinače
  • 250 gramov listnatega testa
  • 1 stepeno jajce za premaz

Postopek:

Natisni
  1. Jajca z vilico stepemo in jim vešamo sol, poper, kremni sir, kislo smetano, narezan pršut in špinačo ter dve tretjine naribane gaude.
  2. V pekač za mafine razporedimo narezano listnato testo in ga nadevamo s pripravljenim nadevom. Robove testa premažemo s stepenim jajcem in vse skupaj izdatno potresemo s preostalim sirom.
  3. Pekač za 30-35 minut položimo v segreto pečico na 180 stopinj.