Sestavine:
- 1/2 manjše čebule
- 3-4 krompirjev
- 1-1,5 litra nesoljene piščančje juhe ali vode
- 3 polne pesti sveže špinače
- 3-4 žlice grškega ali navadnega jogurta
- sol in poper po okusu
- sveži peteršilj po okusu
Postopek:
Natisni- Čebulo in krompir na drobno narežemo. Na žlici olja ju popražimo da se čebula malo spusti, nato pa zalijemo z juho. Vsebino kuhamo 20 minut.
- Nato bolj gosto zajemalko juhe odstranimo, ji dodamo slabo pest sveže špinače (lahko tudi polovico jajčnega rumenjaka) in čajno žličko jogurta, ter vsebino zmiksamo v kašico za dojenčka. Miksamo z impulzi, da se krompir lepše spasira.
- V ostalo juho dodamo sol, poper, peteršilj in preostalo špinačo, ter jogurt. Fino zmiksamo in juho postrežemo zraven domačih krutonov.
Recept je napisan v stilu, da juho lahko pripravite za celotno družino – tudi za najmlajše člane, ki prisegajo še na kašice. Kašica skupaj z jogurtom in rumenjakom je primerna od dopolnjenega 8 meseca naprej.
Komentarja ni mogoče oddati.