Anina kuhinja

Spekulas praznični ježki z vrtnicami

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 5 ježkov

Sestavine:

Sestavine:
200 gramov baby/savojskih piškotov
150 gramov spekulas piškotov
150 ml mleka
150 gramov belega čokoladnega namaza ali mascarpone sira (v tem primeru dodamo še sladkor po okusu)
300 gramov bele čokolade + 2 žlici olja
vrtnični listi za okras – ali narezane brusnice ali liofilizirane jagode

Postopek:

Natisni

Piškote zmiksamo do finega. Dodamo mleko in namaz/sir in zmiksamo v enotno zmes.

Oblikujemo 5 ježkov in jih položimo na papir za peko. Položimo v zamrzovalnih za 20 minut.

Belo čokolado na pari stopimo in ji vmešamo olje.

Nato po potrebi še malo obnovimo obliko da so lepše okrogli, saj se bodo na tej točki lepše pustili ker bodo hladni.

Takšne prelijemo s čokolado, jim takoj zapičimo vilico.

Potresemo z izbrano dekoracijo.

Spekulas praznični ježki obliti s čokolado in potreseni z vrtnicami so popolna praznična sladica.

Vsi okraski in pripomočki iz priprave in slik so iz Merkurja in pašejo v njihovo praznično obarvano tematiko Nostalgična romanca. Celotni sortiman krasnih prazničnih okraskov, ki paše v odtenke nežne in žametne rozne barve, prepredene z perlastimi belimi odtenki si lahko pogledate tukaj.

 

 

 

 

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.