Anina kuhinja

Špargljeva 10 minutna kruhova juha s kremnim sirom

Čas priprave: 3-5 minut

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 4 osebe

Sestavine:

15-20 špargljev
1 mlada čebulica
1 cukini bučka ali pest sveže špinače
žlica olja
1 strok česna ali tretjina čajne žličke česna v prahu
1 liter vode ali juhe
200-300 gramov starega brezglutenskega Schaer, navadnega ali polnozrnatega kruha
1 čajna žlička soli
bel poper po okusu
ščepec suhega peteršilja
2-3 žlice jogurta
1-2 žlice kremnega sira

Postopek:

Natisni

Čebulico narežemo na drobno. V posodo prilijemo žlico olja in na njej popečemo čebulo. Ko se spusti ji primešamo bučko in narezane šparglje, pražimo minutko. Dodamo namočem suh česen. Ko zadiši prilijemo vodo in dodamo sol, poper, peteršilj ter kuhamo 10 minut. Takrat dodamo nadrobljen kruh, kuhamo minutko in vsebino spasiramo. Po okusu dosolimo in prelijemo v krožnike.

Jogurt in kremni sir zmešamo skupaj in postrežemo kot dodatek k juhi.

Špargljeva kremna kruhova juha s kremnim sirom, je ekspresna juha pripravljena v 10 minutah. Z manj časa kuhanja zelenjave ta ohrani optimalno količino hranil.Namesto sezonskih špargljev lahko za juho uporabite le cukini bučko, ki jo lahko dobite skozi celotno leto. Na enak način pa lahko pripravite juho tudi iz druge poljubne zelenjave.

Sama sem v receptu uporabljala brezglutenski Schaer kruh, lahko pa uporabite tudi navadnega ali polnozrnatega. Fino je, če je kruh star, torej že malo bolj suh.