Anina kuhinja

Sočni krtkovi čokoladno pomarančni kolački

Čas priprave: 30-40 minut

Čas kuhanja: 12-15 minut

Količina: cca 20 kolačkov

Sestavine:

Sestavine za biskvit:
3 jajca
120 gramov sladkorja
1 čajna žlička vanilijeve paste ali arome
120 ml mleka
120 ml sončničnega ali repičnega olja
170 gramov moke
30 gramov grenkega kakava v prahu
vrečka pecilnega praška

Sestavine za kremo:
350 ml smetane za stepanje
1/2 vrečke želatine fix – lahko izpustite (je pa potem smetana bolj rahla in manj obvladljiva)
2 žlici sladkorja v prahu
cca 20 čajnih žličk Bonne Maman pomarančne marmelade

cca 150 ml pomarančnega soka (ali drug izbran okus – bezgov, marelični…)

Postopek:

Natisni

V merilni lonček dodamo olje in mleko, ter vanilijevo pasto. V posodi zmešamo moko, kakav v prahu in pecilni prašek. Jajca stepamo skupaj s sladkorjem nekih 10 minut, da se prostornina podvoji. Takrat izmenično dodajamo suhe in tekoče sestavine.

Zmes razporedimo po papirju za peko na pekač od pečice. (kot za rolado) Pečemo v segreti pečici na 180 stopinj, nekih 12-15 minut, da se vrh zlato rjavo zapeče.

Biskvit ohladimo in iz njega z modelčkom za krofe izrežemo krogce. Preostali biskvit nadrobimo. Krogce navlažimo s pomarančnim sokom.

Sladko smetano stepamo do točke kjer se začne gostiti, vendar je še delno tekoča. Takrat med rednim mešanjem stresamo želatino fix in mešamo nekih 20-30 sekund več.

Krogcem na sredini dodamo pomarančno marmelado. Smetano z brizgalno vrečko nadevamo na krogce, tako da prekrijemo marmelado in naredimo kot nekakšno kupolo. Takšne pokrijemo z biskvitnimi drobtinami.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.