Sestavine:
- približno 20 baby piškotov recept tukaj
- 500 ml sladke smetane za stepanje
- 1 Kotanyi vanilijev strok
- 2-3 žlice sladkorja v prahu
- 3 žlice grškega jogurta ali kisle smetane
- 10 breskvinih vloženih polovičk (lahko tudi drugo poljubno sadje)
- 4 žlice marelične marmelade
- 2-3 dcl tekočine od vloženih breskev ali mleko
Postopek:
Natisni- Sladko smetano stepemo skupaj s sladkorjem in semeni iz vanilijevega stroka. V smetano z lopatko počasi vmešamo grški jogurt ali kislo smetano.
- Marelično marmelado pogrejemo da se utekočini. Breskve narežemo na drobno.
- Piškote namakamo v sladko tekočino ali mleko in razporedimo na dno pekača. Premažemo s polovico marmelade in potresemo s polovico sadja. Vse skupaj premažemo s polovico stepene smetane in postopek ponovimo. Pazimo da nam ostane en do dva piškota za okras.
- Po vrhu nadrobimo piškot in tortico položimo za 3-4 ure v hladilnik – najbolje pa kar čez noč.