Sestavine:
- 4 jajca
- 80 gramov svetlega trsnega sladkorja (ali navadnega)
- 20 gramov kvalitetnega vanilijevega sladkorja
- 100 gramov bele moke
- 1/8 čajne žličke soli
- vanilijev sladkor za posip – po želji
- sladkor v prahu – po želji
Postopek:
Natisni- Moko presejemo. Jajca ločimo. Sladkor in vanilijev sladkor premešamo.
- Beljakom dodamo 3 žlice izmerjenega sladkorja in sol. Stepamo do čvrstega da so konice snega ob dvigu mešalke pokončne.
- Rumenjake stepamo 5-10 minut skupaj s preostalim sladkorjem. K rumenjakom postopoma dodajamo presejano moko.
- Ko so sestavine zmešane z lopatko počasi v treh izmenah vmešamo sneg.
- Zmes nadevami v brizgalno vrečko in vbrizgamo 10 cm dolge piškote na papir za peko. Če želimo hrustljavo skorjico, po vrhu nepečenih piškotov potresemo vanilijev ali navadni sladkor.
- Piškote razporedimo 2 cm narazen saj se med peko razlezejo. Pečemo jih na 180 stopinjah 15-17 minut – do zlato rjave barve.
- Takšne ohladimo in po želji potresemo s sladkorjem v prahu.