Anina kuhinja

Kremna smetanova brezglutenska rolada z marelicami

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 12 minut

Količina: 1 rolada

Sestavine:

Sestavine za biskvit :

  • 5 jajc
  • 180 gramov sladkorja
  • 190 gramov Schar moke mix it ali ista količina navadne moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vanilijev strok
  • Lupinica ene bio limone

Sestavine za nadev in premaz:

  • 500 ml smetane za stepanje
  • 300 gramov kremnega sira sobne temperature
  • 300 gramov mascarpone sira sobne temperature
  • 5-7 žlic limoninega soka
  • 4-6 žlic sladkorja v prahu (po okusu)
  • 10-12 polovičk marelic iz vloženega kompota ali konzerve
  • 1 žlica vanilijevega sladkorja
  • sok od kompota

 

Postopek:

Natisni

Moko in pecilni prašek presejemo. Sladkorju dodamo semena vanilijevega stroka in drobno naribano lupinico limone. Pekač obložimo s papirjem za peko in pečico segrejemo na 200 stopinj.

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake in sladkor mešamo, da se sestavini dobro povežeta. Nato v sneg izmenično z metlico mešamo rumenjake in moko.

Zmes razporedimo po pekaču od pečice, obloženim s papirjem za peko. Položimo ga v segreto pečico za 10 minut.

Ko je biskvit pečen, ga zvrnemo na mokro kuhinjsko krpo, potresemo s sladkorjem v prahu (s tem preprečimo prijemanje na krpo) in skupaj s kuhinjsko krpo zvijemo v rolado. Rolado popoloma ohladimo.

Ko je rolada ohlajena, pripravimo nadev.

Sladko smetano stepemo do mehkega skupaj s sladkorjem, vanilijevim sladkorjem in vanjo počasi vmešamo, limonin sok, mascarpone in kremni sir. Eno tretjino nadeva prihranimo za okras.

Ko je biskvit hladen, ga razvijemo, pokapamo z nekaj žlicami kompota, nadevamo z narezanimi marelicami in premažemo s pripravljenim nadevom. Rolado zvijemo in tesno zavijemo v aluminijasto folijo, ter položimo v hladilnik za 2-3 ure, najbolje pa kar čez noč.

Ohlajeno rolado premažemo s preostalo kremo in postrežemo.