Narezan drobnjak |
Peka piščančjega mesa. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
Za 2 osebi.
– 1 pest narezanega drobnjaka
– 100 ml smetane za kuhanje
– 1 dcl mleka
– 1 žlica moke
– 1 pest sira
– ščepec soli, sladkorja, popra
– 2 zrezka
Začnemo z mariniranjem piščanca narezanega na koščke, in sicer ga popopramo, posolimo in mu prilijemo 2-3 žlice olja. Nato narežemo na majhne koščke drobnjak in v manjši posodici zmešamo mleko z moko.
V segreto ponev nato stresemo meso in ga kakšne 3-4 minute pečemo. Nato vročino zmanjšamo na manjšo in mu prilijemo smetano, mleko zmešano z 1 dcl vode ( s tem bo omaka bolj gosta, in je bo posledično tudi več ), sir, malce soli, čisto malo sladkorja in poper. Ko omaka zavre in se lepo zgosti jo odmaknemo in primešamo drobnjak, ter jo postrežemo.