Anina kuhinja

Smetanova omaka s tuno in koruzo

Praženje čebule in tuninega mesa.

Popraženi čebuli in tuninemu mesu dodamo koruzo in smetano za kuhanje.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 10 minut

Za 3-4 osebe kot priloga.

SESTAVINE:

– 1 konzerva koruze
– 200 ml smetane za kuhanje
– 1 večja čebula
– 320 g tunine ( 2 večji konzervi )
– ščepec soli, popra

OPIS PRIPRAVE:

   V ponvi najprej segrejemo olje in  nato popečemo na majhne koščke narezano čebulo. Čebuli dodamo tunino ( olje od tune čimbolj odlijemo ) in malce popražimo. Ponev odstavimo iz vročine in omaki dodamo smetano in koruzo,ter sol in poper. Dobro premešamo in pristavimo na ploščo srednje do manjše vročine in omako kuhamo še kakšno minutko da se dobro pregreje. Postrežemo.
   Odlično se prileže k Vojvodinskemu krompirčku.

DOBER TEK