Anina kuhinja

Smetanova omaka s piščancem

Smetanova omaka s piščancem je odlična priloga za vse vrste krompirjevih jedi. Prav tako je zelo enostavna, hitro pripravljena in zanjo ne rabite veliko sestavin.

Marinirano meso.

ZAHTEVNOST:1/5
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
Za 2 osebi.

SESTAVINE:

– 2 piščančja zrezka
– 4 žlice sončničnega olja
– 200 ml smetane za kuhanje
– ščepec soli, popra
– 3 stroki česna
– 1 čajna žlička moke
– 30 g naribanega sira

OPIS PRIPRAVE:

       Začnemo z rezanjem zrezkov na trakove debele okrog 2cm, jih začinimo s soljo, poprom in nanje drobno narežemo česen. Dodamo še 4 žlice olja in dobro pregnetemo, ter če imamo dovolj časa pustimo marinirati kakšne pol ure. Drugače pa vse zvrnemo v segreto ponev in meso dobro popečemo. Vmes v kozarec vlijemo 1 dcl vode in žličko moke der zelo dobro premešamo, da ne bo nobenih grudic. Nato ponev odstavimo, in vanjo vlijemo smetano za kuhanje ter zmešano vodo z moko. Ponev nato damo nazaj na segreto ploščo in pustimo da omaka začne vreti in takoj odstavimo. Dodamo nariban sir in počakamo minutko da se stopi, ter ga nato vmešamo v omako.

DOBER TEK!