Anina kuhinja

Smetanova omaka s piščancem in gorčičnimi semeni

Zmešana smetana z mlekom in moko.
Kuhanje smetanove omake z gorčičnimi semeni.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 15 minut

Za 2 osebi.

SESTAVINE:

– 2 čajni žlički gorčičnih semen
– 2 puranja / piščančja zrezka
– polovica majhne čebule
– 150 ml smetane za kuhanje
– 1 čajna žlička moke
– 1 dcl mleka
– ščepec soli, popra

OPIS PRIPRAVE:

   V ponvi segrejemo olje. V olje naribamo čebulo in jo malce popečemo, nato ji dodamo gorčična semena in narezane zrezke na koščke. Vse skupaj malce pražimo – kakšne 3 minute, da meso postane lepe bele barve. Nato dodamo zmešano smetano z mlekom in moko. Primešamo še malce soli, popra, in vse skupaj dobro premešamo. Malce še pokuhamo na srednji vročini in smo končali.
  Omako lahko postrežemo zraven raznih vrst pripravljenega krompirja, ali zraven kruhovih cmokov.

DOBER TEK