Anina kuhinja

Slastna kremna limonina rolada

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 8 minut

Količina: 1 rolada

Sestavine:

Sestavine za rolado:
5 jajc
ščepec soli
120 gramov bele moke za pecivo
1 čajna žlička Dr. Oetker pecilnega praška
80 gramov navadnega kristalnega sladkorja
20 gramov Dr. Oetker vanilijevega sladkorja

Sestavine za limonino kremo:
350 ml smetane za stepanje
250 gramov mascarpone sira
4 polne žlice sladkorja v prahu
100 ml limoninega soka
limonina lupinica ene bio limone
3 lističi Dr. Oetker želatine

Sestavine za limonino glazuro:
10-12 žlic Dr. Oetker sladkor v prahu
4-5 žlic limoninega soka

Postopek:

Natisni

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo čvrst sneg in mu med stepanjem dodamo ščepec soli.

Rumenjake in sladkorja stepamo do svetlo rumene barve. Moko in pecilni prašek zmešamo skupaj.

K rumenjakovi zmesi po delih in počasi vmešamo sneg. Nato pa še po delih presejano moko s pecilnim praškom.

Zmes razporedimo po namaščenem papirju za peko razporejenem po pekaču. Sama sem uporabljala kar pekač od pečice.

Položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 8-10 minut. Pomembno je da se biskvit ne speče preveč, drugače bo med pokanjem rad počil. Po 8 minutah zato nujno z zobotrebcem preverite, če je pečen. Če zobotrebec pride ven čist je pečen.

Pečen biskvit prevrnemo na vlažno čisto kuhinjsko krpo in ga zvijemo v rulado. Ohladimo.

Želatino namočimo v hladno vodo za nekih 10 minut. Nato jo ožamemo in preložimo v kozico ki ima dodane malo vode – toliko da pokrije dno.

Na najnižji temperaturi jo segrejemo da se popolnoma otekočini.

Mascarpone sir zmešamo s sladkorjem, limonin sokom in limonino lupinico. Preostalo smetano stepamo le toliko da se začne dobro peniti nato pa ob rednem mešanju vmešamo stopljeno želatino in mešamo, da se začne malo gostiti, ampak je še zelo tekoča.

Takrat z lopatko vmešamo mascarpone nadev k smetani in po okusu dosladkamo, dodamo limonin sok. Položimo jo v hladilnik za 1-2 uri.

Kremo namažemo na odvito ohlajeno rolado in jo zvijemo nazaj. Zavijemo v aluminijasto folijo in položimo v hladilnik za 2-3 ure.

V posodici zmešamo sestavine za glazuro. Če se vam zdi pregosta dodajte še malo limoninega soka, če se vam zdi preredka, dodajte še malo sladkorja.

Z glazuro premažemo rolado in jo po okusu okrasimo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.