Sestavine:
Sestavine za podlago:
350 gramov maslenih piškotov
2 polni čajni žlički marelične marmelade
70 ml mleka
1 čajna žlička limoninega olja
Ostale sestavine:
5 žlic malinovega džema
1 liter vanilijevega sladoleda
400 ml vanilijevga sladoleda + 400 gramov zamrznjenih malin
Okraski:
beljakovi vetrci
sveže maline
Postopek:
NatisniMalsene piškote zmiksamo. Vmiksamo jim mleko, marmelado in olje in zmes razporedimo po dnu oboda na podlagi.
Premažemo z malinovim džemom in zamrznemo za 10 minut.
Vanilijev sladoled pustimo stati izven zamrzovalnika nekih 10-15 minut, nato ga lepo zmiksamo v enotno mehko zmes. Nadevamo čez podlago in položimo v zamrzovalnik za vsaj 5 ur, da se očvrsti nazaj.
Zadnjih 10 minut zamrzovanja vanilijevega nadeva, iz zamrzovalnika vzamemo preostali vanilijev sladoled skupaj z malinami. Ko se sladoled malo omehča, najprej zmiksamo maline da dobimo sorbet, nato pa dodamo še sladoled. Zmiksamo v fin mehek sladoled in ga premažemo čez vanilijev nadev. Zamrznemo za vsaj še nekaj dodatnih ur.
Obod ogrejemo s toplo krpo in s tankim nožem ob obodu izrežemo torto. Obod razpremo in torto okrasimo in postrežemo.
Sladoledna torta malina vanilija je super preprosta ideja za sladico za praznovanja. Sploh poleti ko so sladoledi v sezoni. 🙂
Pri pripravi mi je pomagal Boschev kuhinjski robot, ki je eden najbolj uporabljenih aparatov v moji kuhinji. Je odličen za pripravo sorbetov, jedi iz zamrznjenih sestavin, saj je izjemno močen.
Zanima me kam daš, če kaj ostane? V skrinjo ali hladilnik?
Seveda, počaka v zamrzovalniku. 🙂