Sladoledna torta malina vanilija

─îas priprave: 20 minut

─îas kuhanja: /

Koli─Źina: peka─Ź premera 24 cm

Sestavine:

Sestavine za podlago:
350 gramov maslenih piškotov
2 polni ─Źajni ┼żli─Źki mareli─Źne marmelade
70 ml mleka
1 ─Źajna ┼żli─Źka limoninega olja

Ostale sestavine:
5 ┼żlic malinovega d┼żema
1 liter vanilijevega sladoleda
400 ml vanilijevga sladoleda + 400 gramov zamrznjenih malin

Okraski:
beljakovi vetrci
sve┼że maline

Postopek:

Natisni

Malsene piškote zmiksamo. Vmiksamo jim mleko, marmelado in olje in zmes razporedimo po dnu oboda na podlagi.

Prema┼żemo z malinovim d┼żemom in zamrznemo za 10 minut.

Vanilijev sladoled pustimo stati izven zamrzovalnika nekih 10-15 minut, nato ga lepo zmiksamo v enotno mehko zmes. Nadevamo ─Źez podlago in polo┼żimo v zamrzovalnik za vsaj 5 ur, da se o─Źvrsti nazaj.

Zadnjih 10 minut zamrzovanja vanilijevega nadeva, iz zamrzovalnika vzamemo preostali vanilijev sladoled skupaj z malinami. Ko se sladoled malo omeh─Źa, najprej zmiksamo maline da dobimo sorbet, nato pa dodamo ┼íe sladoled. Zmiksamo v fin mehek sladoled in ga prema┼żemo ─Źez vanilijev nadev. Zamrznemo za vsaj ┼íe nekaj dodatnih ur.

Obod ogrejemo s toplo krpo in s tankim no┼żem ob obodu izre┼żemo torto. Obod razpremo in torto okrasimo in postre┼żemo.

 

Sladoledna torta malina vanilija je super preprosta ideja za sladico za praznovanja. Sploh poleti ko so sladoledi v sezoni. ­čÖé

Pri pripravi mi je pomagal Boschev kuhinjski robot, ki je eden najbolj uporabljenih aparatov v moji kuhinji. Je odli─Źen za pripravo sorbetov, jedi iz zamrznjenih sestavin, saj je izjemno mo─Źen.

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]