Anina kuhinja

Sladoledna Oreo torta

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: /

Količina: za tortni pekač s 22-26 premera

Sestavine:

Sestavine za podlago:
200 gramov Oreo piškotov
75 ml sladke smetane
1 zvrhana žlica beločokoladnega namaza (ali klasičnega čokoladnega)

Sestavine za kremo:
600 ml hladnega mleka
3 vrečke Dr.Oetker vanilijevega ledenega deserta
100 gramov Ore piškotov

Okras:
stepena smetana
Oreo piškoti

Postopek:

Natisni

Najprej pripravimo podlago. Tortni obod postavimo na servirni pladenj-krožnik. Smetano zavremo in ji vmešamo beločokoladni namaz, da dobimo enotno zmes.

Piškote zmiksamo. Ročno jim vmešamo beločokoladni preliv. Zmes razporedimo po dnu.

V posodo dodamo hladno mleko. Dodamo mešanico ledenih desertov in mešamo 3-4 minute da nastane gosta krema.

V kremo ročno vmešamo grobo zmiksane Oreo piškote in jo prelijemo čez pripravljeno podlago.

Položimo v zamrzovalnik za vsaj 5-6 ur – najbolje čez noč.

Sladoledni torti odstranimo obroč tako da ga obvijemo z vročo mokro krpo. Torto po okusu okrasimo in postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.