Sestavine:
2 Rio Mare skuši v omaki Siciliana
1 rdeča ali navadna čebula
1 večja zelena paprika
1 večji svež paradižnik
ščepec peteršilja
sol in poper po okusu
3-4 jajca
kruh
Postopek:
NatisniČebulo narežemo na tanke polkolobarje jo popečemo na nekaj žlicah olja, da se spusti in malce karamelizira. Dodamo ji narezano papriko. Tudi to malo popražimo.
Dodamo narezan paradižnik in malce vode, sol, peteršilj in poper ter vsebino pokrito kuhamo 5-10 minut, da se paradižnik ukaši in večina tekočine izhlapi.
Dodamo skušo z omako in pražimo minutko ali dve, nato temperaturo znižamo in v ponvi naredimo tri ali štiri luknje in vanje ubijemo jajca. Jajca posolimo in vsebino porkijemo s pokrovom in pečemo nekaj minut, da beljak zamatira.
Temperaturo ugasnemo in sestavine pustimo stati minuto ali dve, nato pa posrežemo s kruhom.
Skušin sataraš z jajcem, je bogata jed odlična za zajtr, kosilo ali večerjo. Pripravljena je zares hitro in skuše jo naredijo zares nekaj posebnega.
Pri pripravi sem uporabljala Rio Mare skušo v omaki Siciliana, toda brez težav jo zamenjate za Rio Mare skušo iz žara, ali skušo s paradižnikovo omako.