Anina kuhinja

Sezamove francoske štručke

Vzhajan kvas v sladkani vodi.
Vlivanje kvasa v posodo z moko oljem in soljo.
Narejeno testo pred vzhajanjem.
Sezamova hlebčka.
Nepečeni sezamovi francoski štručki.

ZAHTEVNOST: 3/5
ČAS PRIPRAVE: 2 uri

Za 2 štručki.

SESTAVINE:

– 0,25 litra vode
– 25 g kvasa
– 2-3 žličke olja
– 0,5 kg moke
– 1 zravnana čajna žlička soli
– 1 čajna žlička sladkorja
– 1 pest sezama

OPIS PRIPRAVE:

   V posodo zlijemo toplo vodo in jo sladkamo. Dodamo ji nadrobljen kvas in jo pokrijemo s kuhinjsko krpo ter pustimo počivati kvas kakšne 10 minut. V večjo posodo stresemo  0,4 kg moke in na sredini naredimo luknjico. Ob robovih posode natresemo sol in zlijemo olje. Ko se kvas lepo napihne ga zlijemo v luknjico in z leseno kuhalnico počasi vmešamo iz sredni proti robovom. Zmes nato stresemo na delovno površino in jo dobro zgnetemo. Po potrebi dodajamo še moko dokler se testo ne prijemlje več na delovno površino in je lepo mehko. Takega nato položimo v pomokano posodo, ga malce potresemo z moko in pustimo 1 uro da vzhaja.
   Po tem času na pekač obložimo s peki papirjem ki ga namastimo z margarino ali maslom. Testo  sploščimo in mu dodamo sezam. Tega nato dobro vgnetemo v testo. testo nato razpolovimo in oblikujemo iz vsake polovice dolg svaljek. Tega položimo na pomaščen pekač in potresemo s sezamom. Na pekaču ga pustimo pol ure da se testo lepo napihne nato pa ga položimo v segreto pečico na 180 stopinj za dobre pol ure. Po tem času ga vzamemo ven in pokrijemo z vlažno krpo če ne želimo trde skorje.

DOBER TEK