Anina kuhinja

Rumovo dvojno čokoladni piškoti

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 3x 10 minut

Količina: cca 30 piškotov

Sestavine:

220 gramov bele moke
30 gramov Dr.Oetker grenkega kakava v prahu
125 gramov hladnega masla
125 gramov Dr.Oetker sladkorja v prahu
3 rumenjaki
ščepec soli
1 žlica Dr.Oetker vanilijevega sladkorja v prahu
4 žlice ruma

100 gramov temne čokolade
100 gramov bele čokolade

Postopek:

Natisni

Moko, kakav v prahu, sladkor v prahu, vanilijev sladkor v prahu in sol zmiksamo v multipraktiku ali zmešamo z vilico.

Dodamo narezano maslo in zmiksamo da se grobo vmeša. Dodamo rumenjake in rum. Mešamo da se oblikuje testo.

Iz testa oblikujemo kroglice. S kozarcem jih sploščimo in položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 10-12 minut. Takšne ohladimo.

Čokoladi stopimo na vodni kopeli in z njo okrasimo piškote. Počakamo da se strdi, nato pa jih shranimo v željene posode za piškote.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]