Anina kuhinja

Rum Raffaello tortice

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: /

Količina: cca 10-12 ježkov

Sestavine:

Sestavine:
300 gramov biskvita (ostanki toste, kolački, lahko tudi kupljeni tortni kolački)
200 gramov baby/savojskih piškotov
250 gramov mascarpone sira
4 žlice kristalnega sladkorja
3 žlice beločokoladnega namaza
100 ml ruma
50-100 ml mleka
1 žlica Dr.Oetker vanilijeve arome ali 1 vrečka Dr.Oetker vanilijevega sladkorja
cca 150 gramov grobe kokosove moke
+
10-12 čajnih žlička beločokoladnega namaza
10-12 Raffaello kroglic

Postopek:

Natisni

Piškote zmiksamo do finega. Na grobo nadrobimo biskvit in ga zmiksamo k piškotom, da dobimo enotne drobtine. Vmešamo še kristalni sladkor.

Mleko (začnemo s 50 ml) segrejemo do vročega. Takšnega odstavimo in vanj dodamo čokoladni namaz. Počakamo nekaj minut nato pa zmešamo v enotno zmes. Dodamo rum in aromo, ter premešamo. Vlijemo k drobtinami, dodamo še mascarpone sir in z večjo žlico ali z rokami zmešamo. Če je zmes presuha prilijemo še malo mleka. Oblikujemo ježke/kroglice v velikosti večje marelice. Povaljamo jih po grobi kokosovi moki.

Na sredini s koncem kuhalnice naredimo luknjico. Vanjo vlijemo beločokoladni namaz. Ta se bo lepše vlival, če ga predhodno malce pogrejete. Na namaz dodate Raffaello kroglico.

Hranite v hladilniku do postrežbe.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]