Anina kuhinja

Rožičevi čokoladni kolački

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 18-20 kolačkov

Sestavine:

Sestavine za kolačke:
3 jabolka
70 gramov Dr. Oetker Sweet Zero sladkorja (ali navadnega sladkorja)
3 jajca
100 ml mleka
30 ml sončničnega olja
1 čajna žlička Dr. Oetker vanilijeve arome
2 žlici Dr. Oetker kakava v prahu
2 žlici ruma
ščepec soli
150 gramov fine rožičeve moke
70 gramov polnozrnate moke
1 vrečka Dr. Oetker pecilnega praška

Sestavine za kremo:
250 gramov temne čokolade
250 ml sladke smetane
Dr. Oetker nastrgana čokolade za okras

Postopek:

Natisni

Najprej pripravimo kremo za nadev. V kozici do vretja pripeljemo sladko smetano. Odstavimo in vanjo stresemo nadrobljeno čokolado. Počakamo minuto, nato pa mešamo da se sestavini povežeta. Pokrijemo s folijo za živila po površini in položimo v hladilnik za vsaj 1 uro ali več.

Jajca razdelimo na beljake in rumenjake. Jabolka olupimo in naribamo. Kakav, rožičevo moko, navadno moko in pecilni prašek premešamo.

Iz beljakov stepemo čvrst sneg in mu med stepanjem vmešamo sol. K rumenjakom dodamo sladkor in vanilijevo aromo in stepamo do svetlo rumene barve.

K rumenjakom presejemo suhe sestavine in dodamo olje z mlekom in rumom. Premešamo.

Dodamo jabolka, premešamo, nato pa počasi po delih vmešamo sneg.

Razporedimo po papirnatih modelčkih. Nadevamo jih slab centimeter do robu. Pečemo v segreti pečici na 180 stopinj 20 minut. Pečene ohladimo.

Čez ohlajene nabrizgamo kremo in jo okrasimo z nastrgano čokolado.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.