Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana ali plačana po 25.04.2025, v dostavo predana po 5.5.2025. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Ričet solata

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 30 minut

Količina: 4-6 oseb

Sestavine:

200 gramov ješprenjčka
3 korenji
1 konzerva belega fižola
1 konzerva rdečega fižola
3 mlade čebulice ali šalotke
2 rdeči papriki
1 čajna žlička Kotanyi česna v prahu
1/2 čajne žličke Kotanyi sladke paprike v prahu
Kotanyi poper po okusu
6-10 žlic jabolčnega kisa – po okusu
1-2 žlici oljčnega olja

Postopek:

Natisni

Ješprenj in narezano korenje na kocke položimo v posodo. Zalijemo z vodo, solimo (1 čajna žlička na 1,5 litra vode) in kuhamo 40 minut. Odcedimo in ohladimo.

V posodo dodamo ohlajen ješprenj, korenje, dodamo drobno narezano čebulico in papriko, ter vse ostale sestavine. temeljito premešamo in po okusu dosolimo, začinimo, okisamo.

Hranimo v hladilniku za hitre obroke 4-5 dni.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]